بیماری های زنان

آشنایی با انواع بیماری های زنان و راه‌حل‌های درمان

زنان در دوره‌ها و سنین مختلف ممکن است با بیماری‌های جسمی و روحی بسیاری روبه‌رو شوند. بیماری های زنان در بسیاری از موارد قابل پیشگیری و درمان هستند. داشتن چنین امکانی برای بانوان نیازمند مراقبت‌های مداوم است. به عنوان اولین قدم، آگاهی از انواع بیماری های جسمی و روحی که متوجه زنان می‌شوند، می‌تواند در حفظ سلامت آن‌ها موثر باشد.

در قدم بعدی انتخاب راه‌های درمانی موثر می‌تواند در درمان به‌هنگام تاثیر بسزایی داشته باشد. توجه به این نکته ضروری است که عدم درمان به موقع بیماری های زنان می‌تواند علاوه بر حاد شدن بیماری به بروز بیماری‌های دیگر نیز دامن بزند. بنابراین در صورت نیاز به مراجعه به متخصص زنان، پزشک و متخصص ایرانی در هر کجای جهان که باشید می‌تواند با ویزیت آنلاین شما را در بهبود و تشخیص به هنگام کمک کند.

ما در این مقاله از فیسروم شما را با انواع بیماری‌های جسمی و روحی زنان آشنا می‌کنیم تا با کسب شناخت کافی از آن‌ها، برای درمان سریع و به‌موقع اقدامات لازم را انجام دهید. در ادامه همراه ما باشید.

شناخت بیماری های زنان

تمام انسآن‌ها اعم از مرد و زن می‌توانند در معرض بیماری‌های بسیاری قرار بگیرند، به صورتی که نمی‌توان هیچ استثنائی قائل شد. بنابراین همه افراد باید از فراهم آمدن زمینه ابتلا به بیماری‌های مختلف جلوگیری کنند، چرا که پیشگیری بهتر از درمان است. در این مطلب قصد داریم به بررسی بیماری های زنان بپردازیم که در دو دسته بیماری های جسمی زنان و بیماری های روحی زنان قرار می‌گیرند.

زمانی که صحبت از بیماری‌های زنانه می‌شود تمام تصورات به سمت بیماری ناحیه تناسلی می‌رود؛ البته چندان بیراه نیست اما سلامت زنان را بیماری‌ها و شرایط مختلفی تهدید می‌کنند که در این مطلب در مورد آن‌ها صحبت خواهیم کرد.

حائز اهمیت بودن سلامت زنان به این جهت است که در برخی از موارد، این بیماری‌ها شکلی خطرناک و تهدید کننده به خود می‌گیرند. با پیشگیری‌ها موثر می‌توان بسیاری از این تهدیدات را بی اثر کرد. آمار و تحقیقات نشان می‌دهند که شایع‌ترین علل مرگ و میر در میان زنان، بیماری‌هایی همچون مشکلات قلبی، سرطان، آلزایمر، سکته مغزی و… هستند.

در چنین شرایطی توصیه ما اکیدا به افرادی است که مشکلاتی همچون کلسترول خون بالا، دیابت و فشار خون بالا دارند. این افراد بیشتر در معرض خطر ابتلا به بیماری های قلبی و سکته هستند. با شناخت بیماری های زنان و صحبت کردن با پزشک متخصص می‌توانید کنترل سلامت خود را در دست داشته باشید و از بروز هرگونه بیماری تهدید کننده جلوگیری کنید.

بیماری های جسمی زنان

بیماری های جسمی زنان در انواع مختلفی با نشانه‌های خاص خود بروز پیدا می‌کنند. هر کدام از این بیماری‌های بر اثر بی توجهی به سلامت جسم و همینطور توجه نکردن به علائم هشداردهنده و عدم درمان به موقع بروز پیدا می‌کنند. بیماری دستگاه تناسلی، سرطان تخمدان، سرطان پستان، کیست و تنبلی تخمدان، یائسگی و… از جمله بیماری های جسمی بانوان هستند.

بیماری‌های دستگاه تناسلی

دستگاه تناسلی بانوان در معرض بیماری‌های مختلفی قرار دارد. چسبندگی لوله رحم، تبخال تناسلی، التهاب لگن، عفونت ادراری و… جزو بیماری‌های دستگاه تناسلی هستند. در صورت بروز علائم این بیماری‌‌ها، از درمان خودسرانه خودداری کنید و سریعا با پزشک متخصص زنان و زایمان مشکل خود را در میان بگذارید.

سرطان تخمدان

سرطان تخمدان در بین زنان بسیار شایع است. متاسفانه این بیماری زمانی که به حد زیادی پیشرفت کند، با علائمی همچون تکرار ادرار، نفخ، درد شکم و زیر شکم و… بروز داده می‌شود. بنابراین توصیه ما به بانوان عزیز انجام چکاپ سالانه است. چکاپ سالانه به پیشگیری از بروز بیماری‌های خاموش کمک بسزایی می‌کند.

سرطان پستان

یکی از بیماری های زنان که شیوع آن در زنان بیشتر از مردان است، سرطان پستان است. تشخیص به هنگام این بیماری در درمان بیماری و جلوگیری از پیشرفت آن بسیار موثر است.

این بیماری خود را با علائمی همچون ترشح یا خونریزی از سینه، وجود توده در پستان و همینطور تغییرات پوستی و… نشان می‌دهد. 

سرطان پستان یکی از موارد شایع بیماری های زنان

یائسگی

از بیماری های جسمی زنان که بانوان به طور موقت و حتمی با آن روبرو می‌شوند یائسگی است. یائسگی برای بسیاری از خانمها با علائمی همچون مشکلات خواب، گرگرفتگی، تعریق شبانه، نوسانات خلقی و… همراه است. بهتر است بانوان در این دوران که ممکن است تا چند سال ادامه داشته باشد، هدف خود را انجام ورزش و داشتن رژیم غذایی سالم قرار دهند تا با اضافه وزن و استرس و اضطراب روبرو نشوند. همچنین توصیه می‌کنیم مراجعه منظم به پزشک را در برنامه خود داشته باشند. 

سرطان رحم

سرطان رحم با بروز درد در ناحیه لگن و ترشحات غیرعادی در ناحیه واژن خود را نشان می‌دهد. این سرطان در بین بانوان بسیار شایع است و برای پیشگیری از بروز آن و همینطور جلوگیری از پیشرفت آن انجام چکاپ‌های دوره‌ای و سالانه توصیه می‌شود.

کیست تخمدان

بانوان در صورت مشاهده اختلال در چرخه قاعدگی و رشد موهای زائد باید حتما به پزشک متخصص مراجعه کنند، چرا که کیست‌های تخمدانی عامل بروز مشکلات فوق هستند.

تنبلی تخمدان

سندروم تخمدان پلی کیستیک از شایع‌ترین اختلالات هورمونی و بیماری های زنان است. به این سندروم تنبلی تخمدان نیز گفته می‌شود. عدم درمان به موقع این بیماری باعث ناباروری می‌شود، بنابراین توصیه می‌کنیم در صورت مشاهده نامنظم و طولانی شدن قاعدگی حتما به پزشک متخصص مراجعه کنید.

فیبروم رحم

فیبروم، تومورهای خوش خیم غیر سرطانی رحم بوده که اغلب بدون علامت هستند. از علل به وجود آمدن فیبروم رحم می‌توان به التهاب رحمی، استرس و اضطراب، قاعدگی های دردناک، دیابت، سقط جنین، افزایش وزن و… اشاره کرد. فیبروم در برخی از مواقع می‌تواند خود را با علائمی همچون کمردرد، پا درد، درد وفشار در لگن، طولانی شدن قاعدگی با خونریزی زیاد و… نشان دهد. فیبروم رحمی در 4 نوع فیبروم داخلی، فیبروم ساب سروز، فیبروم ساقه دار یا پدانکولیت و فیبروم ساب موکوزال می‌تواند بروز پیدا کند که تشخیص و درمان آن‌ها با انجام سونوگرافی و معاینات پزشک متخصص امکان پذیر است.

عفونت واژن

واژینیت یا عفونت واژن به عنوان یکی از بیماری های زنان که بسیار شایع است، شناخته شده. عفونت واژن با ترشح و درد و همینطور خونریزی یا لکه بینی بروز پیدا می‌کند. ترشحات زنانه در طول روز بدون بو و با رنگی شفاف هستند، اما در صورتی که ترشحات با علائم گفته شده باشد، نیاز است تا برای درمان آن به پزشک مراجعه شود. عفونت واژن در انواع مختلفی ممکن است بروز پیدا کند که از رایج‌ترین آن‌ها می‌توان به واژینت قارچی، واژینت باکتریایی و واژینت تریکومونایی اشاره کرد. 

بیماری های روحی زنان

به همان اندازه که بیماری های جسمی زنان مورد اهمیت هستند، بیماری های روحی نیز نیاز به توجه و رسیدگی دارند. در بسیاری از شرایط وجود بیماری های روحی می‌تواند عاملی جدی برای بروز بیماری‌های جسمی باشد. بنابراین شناخت و درمان آن‌ها بسیار حائز اهمیت است. از جمله اختلالات روحی و روانی زنان می‌توان به اختلال سازگاری، افسردگی، استرس و اضطراب، فوبیا و ترس، اسکیزوفرنی و… اشاره کرد. در ادامه در مورد برخی از این اختلالات بیشتر صحبت خواهیم کرد.

استرس و اضطراب

از بیماری های روحی و روانی که متوجه بسیاری از زنان است می‌توان به استرس و اضطراب اشاره کرد. به دنبال این بیماری فرد با اختلالات جدی و احساسات ناخوشایند روبرو می‌شود. همه ما در طول زندگی با شرایط و اتفاقات گوناگونی روبرو می‌شویم که مشکل‌زا هستند و همین موجب بروز استرس و اضطراب‌ به طور موقت می‌شود. اما در مقابل برخی از افراد در طول روز این حس را به طور دائم با خود دارند و علت آن برای خانم‌ها می‌تواند تغییرات هورمونی باشد.

اگر با علائمی همچون تنگی نفس، رنگ پریدگی، سردی دست و پا، سردرد، ترس و دلشوره برای طولانی مدت روبرو شدید، باید برای درمان این اختلال به طور جدی اقدام کنید. برای درمان این اختلال می‌توانید با پیدا کردن ریشه مشکل، از روش‌های خوددرمانی مانند خواندن کتاب یا شرکت در چالش‌های جدید که دوستانتان در آن‌ها حضور داشته باشند، استفاده کنید. و به عنوان یک روش مطمئن می‌توانید از پزشک متخصص کمک بگیرید تا روند درمان شما با سرعت بیشتری طی شود. 

افسردگی

اگر بی دلیل درگیر غم، ناراحتی و ناامیدی می‌شوید، بی گمان اختلال افسردگی در شما شکل گرفته است. توصیه می‌کنیم بعد از تشخیص اولیه افسردگی براساس علائم آن حتما به تراپیست مراجعه کنید تا در طول دوره درمان شما را همراهی کند.

افسردگی یکی از بیماری های زنان که در سنین مختلف وجود دارد

اختلال شخصیت مرزی

بیماری های زنان گسترده و شایع هستند. یکی دیگر از اختلالات روانی که خانم ها به طور شایع با آن روبرو می‌شوند، اختلال شخصیت مرزی است. افرادی که به این بیماری دچار هستند به طور مداوم در حالتی از ناپایداری عاطفی، خلقی و رفتاری هستند. از جمله ویژگی‌های افراد مبتلا به اختلال شخصیت مرزی می‌توان به داشتن روابط متزلزل، رفتارهای پر خطر، زیاده‌روی در مصرف مواد مخدر و مشروبات الکلی، خشم بی‌جا، داشتن احساس پوچی، ترس از تنها ماندن و آسیب رساندن به خود اشاره کرد.

روش‌های جلوگیری از بیماری‌های زنان

برای جلوگیری از بروز بیماری های زنان، راه‌های پیشگیرآن‌های وجود دارند، که اگر به جزئی از عادت‌های همیشگی بانوان تبدیل شوند اثرات موثری برجا می‌گذارند. داشتن سبک زندگی سالم به عنوان یک راه پیشگیرانه می‌تواند بسیار موفق عمل کند. یک سبک سالم از زندگی شامل دوری از هرگونه عوامل خطر مانند سیگار کشیدن، دودهای استنشاقی و آلاینده‌ها است، چرا که زنان بیشتر از مردان در برابر مشکلات و آسیب‌های ریوی، آسیب پذیر هستند. داشتن رژیم غذایی سالم، ورزش کردن، عدم مصرف نوشیدنی‌های حاوی الکل و… از دیگر روش‌های جلوگیری از بروز بیماری‌های زنان هستند.

جمع بندی درباره بیماری های زنان

بیماری های زنان در دو دسته بیماری جسمی و روحی قرار می‌گیرند. اگر تصورات اشتباهی در مورد بیماری‌های روحی دارید و سعی در کتمان آن‌ها دارید، باید بدانید که بسیاری از بیماری‌های جسمی نشات گرفته از بیماری‌های روحی هستند و حتی درمان موثر و بهبود سلامت جسم در صورتی امکان پذیر است که روح و روان شما در سلامت کامل باشد.

در فیسروم شما می‌توانید با کمک پزشک ایرانی هرگونه مشکلات روحی و جسمی خود را درمان کنید و از خدمات ویزیت آنلاین بهره‌مند شوید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا