بیماری های پوست

بررسی انواع بیماری های پوست و راه حل درمان آن‌ها

آسیب‌ها و بیماری های پوست در دسته عارضه‌های سطحی و موقتی برای ما شناخته شده‌تر هستند. که از جمله آن‌ها می‌توان به آکنه و جوش، کهیر، زگیل، آفتاب سوختگی، تبخال دهانی و… اشاره کرد. اما در دسته دیگری از بیماری‌های پوستی، با آسیب‌های پوستی بسیار جدی‌تری روبرو هستیم. لوپوس پوستی، اگزما، پیسی، آکنه روزاسه، خال‌های پوستی و… بیماری‌های تهدید کننده پوستی هستند.

عامل بروز همه بیماری‌های پوستی می‌تواند ژنتیکی یا برگرفته از شرایط محیطی باشد؛ اما در هر صورت درمان بیماری های پوست، حتی جزئی‌ترین آن‌ها باید جدی گرفته شود.

در این مقاله از فیسروم می‌توانید با انواع بیماری‌های پوستی که هر کدام ممکن است اثرات دائم یا موقتی داشته باشند، به طور کامل آشنا شوید. در ادامه همراه ما باشید.

آشنایی با انواع بیماری های پوست

بیماری پوستی صدف یا پسوریازیس

این بیماری نوعی التهاب پوستی است، که در قسمت‌هایی از بدن مانند پوست، آرنج و زانو به شکل لکه‌هایی قرمز بروز پیدا می‌کند. عامل اصلی بیماری پوستی پسوریازیس، تاثیرات ژنتیکی است و مواردی همچون استرس، افسردگی، سیگار، الکل، دیابت، بیماری‌های قلبی، تحریکات موضعی، آسیب دیدن پوست، مصرف داروهای خاص و…می‌توانند به عنوان عوامل محرک برای این بیماری شناخته شوند.

بیماری صدف، پوست را پوسته پوسته می‌کند و در اطراف آن قرمزی پوست مشاهده می‌شود. اما از آنجایی که این بیماری انواع مختلفی دارد، نمی‌توان علائم مشابه و مشترکی برای همه آن‌ها ذکر کرد.

در صورت ابتلا به حساسیت پوستی صدف از خوردن غذاهایی مانند گوش ماهی، حلزون، صدف، میگو، خرچنگ، ماهی‌های مرکب و کاسه ماهی و… جدا خودداری کنید. و برای درمان بیماری علاوه بر مراجعه به پزشک، یک سبک زندگی سالم را انتخاب کنید و در رژیم غذایی خود تغییرات موثری ایجاد کنید؛ چرا که درمان‌های دارویی به تنهایی نمی‌توانید به این نوع از بیماری های پوست کمک کنند.

بیماری پوستی اگزما

از بیماری‌های شایع پوستی در بین افراد می‌توان به اگزما و کهیر پوستی اشاره کرد. اگزما همیشه با خارش پوست همراه است. قرمزی، التهاب، پوسته ریزی پوست، بروز تاول‌های برجسته و حاوی آب، از دیگر نشانه‌های اگزما هستند. زمانی که اگزما به سطح مزمن برسد، تاول برجستگی کمتر و پوستی ضخیم‌تر دارد. اما در حالت عادی تاول حاوی آبی روشن و قرمز رنگ است، که می‌تواند پس از ترکیدن تاول‌ها، جاری شود.

در بیشتر مواقع آلرژی موجب بروز اگزمای پوستی می‌شود؛ اما گاهی این بیماری ممکن است به علت عوامل ژنتیکی به‌وجود بیاید که در بین اعضای خانواده، بروز آن دور از انتظار نیست. عوامل بسیار دیگری مانند حساسیت‌های غذایی، پوست خشک، عوامل استرس‌زا، مصرف دخانیات، هورمون‌ها، عفونت، گرمای زیاد، سرمای زیاد، تعریق و… می‌توانند در تحریک پوست و بروز عارضه پوستی اگزما موثر باشند.

انواع اگزما به عنوان بیماری های پوست

درماتیت سبورئیک

درماتیت سبورئیک یکی دیگر از بیماری های پوست و عارضه‌های رایجی است که به‌راحتی قابل کنترل و قابل درمان است. نشانه‌های این بیماری لکه‌های قرمز خارش‌دار و پوسته‌های چرب هستند. این نشانه‌ها معمولا روی پوست سر، به شکل پودر یا پوسته پوسته‌ای سفید و زرد بروز پیدا می‌کنند. این بیماری در بزرگسالان شوره نامیده می‌شود و در کودکان به آن کلاه گهواره‌ای می‌گویند.

خال‌های پوستی

بیماری های پوست در انواع مختلفی بروز پیدا می‌کنند. خال‌های پوستی نیز جزو این بیماری‌های به حساب می‌آیند. بسیاری از افراد تلاش می‌کنند تا با حذف جوش‌ها، لک‌ها و حتی خال‌ها، پوستی صاف و شفاف داشته باشند. اما خال‌ها همیشه زشت و نازیبا نیستند، بلکه در مواردی می‌توانند موجب زیبایی و جذابیت در افراد شوند.

ما در اینجا در مورد بیماری‌های پوستی و درمان آن‌ها صحبت می‌کنیم؛ بنابراین مقصود ما خال‌های پوستی هستند که به عنوان یک عارضه بر روی پوست نمایان می‌شوند؛ بنابراین می‌توانند خطرناک باشند. خال‌ها انواع مختلفی از جمله خال‌های اکتسابی، خال‌های مادرزادی، خال‌های آبی، خال‌های هاله‌دار، خال‌های دیسپلاستیک، خال‌های ملانوسیتی، خال‌های گوشتی، مرکب، درمال، جانکشنال و… دارند.

اما چطور می‌توان در بین انواع خال‌ها، خال‌هایی را که مستعد سرطانی شدن هستند، شناسایی کرد؟ خال‌ها اگر تغییر شکل و تغییر رنگ ندهند، بدون هرگونه عوارض و خطری هستند. اما در صورتی که بر روی پوست نواحی مختلف بدن، خال‌هایی بزرگ‌تر از حد معمول، با رنگ‌های قرمز، قهوه‌ای، سفید و با حاشیه نامنظم و شکاف‌دار مشاهده شود، به‌طوری که سطحی خشن و پوسته پوسته شده داشته باشند، باید به پزشک مراجعه کرد.

در صورتی که امکان مراجعه حضوری به متخصص پوست و مو را ندارید، پزشکان متخصص ایرانی در هر کجای جهان که باشید، به صورت آنلاین به شما خدمات پزشکی ارائه می‌دهند. بنابراین در صورت مشاهده هرگونه نشانه از انواع بیماری های پوست و تغییر در خال‌های پوستی، و می‌توانید با پزشک مشورت کنید تا علت را برای شما جویا شود.

لوپوس پوستی

لوپوس پوستی در دسته بیماری‌های خودایمنی قرار دارد. بیماری‌های خودایمنی به این معنا هستند که سیستم ایمنی بدن در تشخیص عوامل مهاجم بیرونی دچار مشکل می‌شود و به اشتباه به بافت‌ها و اندام‌های داخلی حمله می‌کند. لوپوس نوعی التهاب است که شبیه جای گازگرفتگی بر روی پوست ظاهر می‌شود و بررسی‌ها نشان می‌دهند که علت‌های مشخصی برای این بیماری وجود ندارد. اما عوامل محیطی، وراثتی، هورمون‌ها و مصرف برخی از داروها، زمینه بروز این بیماری را فراهم می‌آورند.

بیماری پیسی یا ویتیلیگو

ایجاد نواحی صاف و سفید روی پوست به طوری‌که با از بین رفتن رنگ پوست همراه است، نشان از بیماری پیسی دارد. این بیماری بر اثر از بین رفتن ملانوسیت‌ها اتفاق می‌افتد. ملانوسیت‌ها همان سلول‌های پوستی هستند که رنگدانه‌های ملانین را تولید می‌کنند.

در صورت بروز این عارضه پوستی، پوست دچار بیماری خودایمنی می‌شود، به این معنا که سیستم ایمنی بدن به ملانوسیت‌ها حمله می‌کند و آن‌ها را از بین می‌برد. بیماری پیسی ابتدا با چند لکه سفید بر روی بدن خود را نشان می‌دهد، سپس می‌تواند با گذشت زمان و طی چند ماه در کل بدن پیش‌روی کند.

آکنه روزاسه

روزاسه به التهاب و قرمزی مزمن پوست اطلاق می‌شود و یکی از بیماری های پوست در بزرگسالان شناخته می‌شود. با وجود اینکه به این بیماری آکنه می‌گویند، اما شباهتی با آکنه ندارد، بنابراین می‌توان به آن روزاسه گفت که در قسمت‌هایی پیشانی، گونه‌ها و بینی ایجاد می‌شود.

هر دو گروه مردان و زنان ممکن است به این بیماری مبتلا شوند، اما احتمال مبتلا شدن در خانم‌ها سه برابر بیشتر از آقایان است. افرادی که پوست روشن و بور دارند، مستعد ابتلا به این بیماری هستند. و بازه زمانی ابتلا افراد به این بیماری بین سنین 30 تا 60 ساله است.

برای جلوگیری از تشدید این بیماری بهتر است افراد مستعد ابتلا به روزاسه از مواردی همچون مصرف الکل، کار سنگین، حرارت، خوردن غذاهای محرک و داغ، آب گرم، رطوبت، هوای سرد، نور آفتاب، استرس و… تا حد امکان دوری کنند.

مشکلات و بیماری‌های موقت پوستی

در بخش قبل انواعی از بیماری های پوست را به شما معرفی کردیم، که در دسته بیماری‌های مزمن قرار دارند. اما در این بخش بیماری‌هایی به شما معرفی می‌کنیم که جزو بیماری‌های موقتی به حساب می‌آیند و درمان آن‌ها به راحتی قابل انجام است.

بیماری پوستی گال

انگلی به نام سارکوپتس عامل ایجاد این بیماری مسری است. با نفوذ این انگل در پوست نواحی مختلف بدن، بیماری گال با علائمی همچون دانه‌های قرمز و خارش شدید بروز پیدا می‌کند. سرایت این بیماری در کمترین زمان ممکن اتفاق می‌افتد؛ بنابراین در جمع‌های خانوادگی، مدارس، مهدکودک‌ها، بیمارستان‌ها یا زندان‌ها و جاهایی که ارتباطات نزدیکی صورت بگیرد، این بیماری سریعا انتقال پیدا می‌کند. پزشکان پس از معاینه بیمار، روش‌ها و داروهای درمانی را نه تنها برای بیمار بلکه برای افرادی که با بیمار ارتباط نزدیک داشته‌اند نیز تجویز می‌کند.

گال یکی از انواع بیماری های پوست

آکنه و جوش

آکنه و جوش جزو اختلالات پوستی هستند که محدود به ظاهر می‌شوند و سیستم ایمنی بدن را با هیچ مشکلی روبرو نمی‌کنند. شرایطی مانند تغییرات هورمونی، چرخه قاعدگی، رطوبت بالای پوست و خشک نکردن آن، بارداری، شستن بیش از حد پوست، تخلیه نامناسب جوش و…می‌توانند موجب بروز آکنه شوند. برای درمان جوش و آکنه بهتر است خودسرانه عمل نکنید و با مراجعه به پزشک پوست و مو، از راه‌های درمانی موثر استفاده کنید.  

کهیر

یکی از بیماری های پوست که به‌طور موقت بروز پیدا می‌کند، بیماری کهیر است. این بیماری به شکل سرخی و خارش پوست نمایان می‌شود، که گاهی به صورت تاول بر روی پوست دیده می‌شود. این بیماری می‌تواند بر اثر عواملی همچون تابش مستقیم نور طبیعی، استرس، عفونت، مصرف الکل، نیش حشرات، ، گرمای زیاد، سرمای زیاد، فشار به پوست، خراش پوستی، انگل‌ها، مصرف داروهای مسکن و… در انواع مختلفی مانند کهیر فیزیکی، کهیر مزمن و آنژیوادم، کهیر حاد و… بروز پیدا کند.

آفتاب سوختگی

آفتاب سوختگی نوعی بیماری موقت پوستی است، که پوست را دچار التهاب می‌کند. در صورتی‌که افراد برای مدتی طولانی بدون استفاده از کرم‌های ضد آفتاب در برابر نور خورشید قرار بگیرند، به این عارضه دچار می‌شوند. بنابراین توصیه می‌کنیم از کرم‌های ضدآفتاب مناسب استفاده کنید.

اثرات آفتاب سوختگی پس از چند روز تا چند هفته بهبود پیدا می‌کند و شما می‌توانید از درمان‌های خانگی مانند حمام جوش شیرین، استفاده از عسل، سرکه سیب، ماست، خیساندن پوست در شیر و… استفاده کنید. اما به جای همه اینها بهترین راهکار، استفاده از کرم‌های ضدآفتاب است. چرا که آفتاب سوختگی اگر به طور مکرر اتفاق بیفتد، می‌تواند خطرات بسیار جدی برای پوست شما به همراه داشته باشد.

جمع بندی مقاله بیماری های پوست

ما در این مقاله انواع بیماری‌های پوستی را مورد بررسی قرار دادیم. درمان بیماری های پوست که جزئی و موقتی هستند، به راحتی قابل انجام است. اما برخی از این بیماری‌های عواملی تهدید کننده برای سلامت انسان هستند. بنابراین باید به کمک راه‌های پیشگیرانه و درمانی از پیش‌روی آن‌ها جلوگیری کرد.

اگر علائم و نشانه‌هایی از عارضه و بیماری های پوست دارید، در فیسروم می‌توانید با پزشک ایرانی پوست و مو از طریق خدمات ویزیت آنلاین مشورت کنید، تا شما را در تشخیص سریع بیماری و درمان آن کمک کند.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا